Make your own free website on Tripod.com

Augvald Granbane`s sprell

 

 

 

FORFATTER

MELDING

Yrla T
Normal bruker
Innlegg: 1
Registert: 30.08.2005

Augvald Granbane`s sprell

30.08.2005 23:37


Det denne anonyme personen som kaller seg selv Augvald Granbane gjør er utrolig feigt. Ødelegge trær , lager en nettside om å forgifte grantrær og gift info osv. Og mener selv han kan stå for det han gjør. Ærlig talt, hvorfor kan du ikke stå frem med ditt eget navn da hvis du er så stolt over det du gjør? Kom frem og ta en debatt..

 

 

 

GolfGTI
Normal bruker
Innlegg: 6
Registert: 29.08.2005

Sv: Augvald Granbane`s sprell

31.08.2005 00:29


Synes han gjør en god jobb jeg. Skakke, forblåste graner er jo ikke noe pent.

 

 

 

 

DigitalLama
Normal bruker
Innlegg: 6
Registert: 16.08.2005

Sv: Augvald Granbane`s sprell

31.08.2005 12:49


Han er en destruktiv "vigilant" som ikke må oppmuntres til å fortsette sin egoistiske aktivitet. Hva han eventuelt synes er "pent" kan ikke sette tilside det faktum at disse granene beskytter mennesker, bygninger og ikke minst alle dyrene som holder til i området mot vind og regn som det er mye av på disse kanter, året rundt..
Det er også velkjent at trerøtter holder jordsmonnet på plass i fuktige omgivelser; erosjon etc.
Jeg, og mange med meg, kommer til å savne granene dersom de forsvinner.

Karmøy kommune har vedtatt å begrense nyplanting i området - nok et argument for å bevare den vegetasjon som allerede er der.
Enig med Yrla; om du er mann for dine meninger, må du stå frem og være villig til å diskutere dine synspunkter.
Ikke luske rundt om natten og forgripe deg på annens eiendom som en ussel terrorist.

 

 

 

 

Kopervik
Normal bruker
Innlegg: 2
Registert: 20.07.2005

Sv: Augvald Granbane`s sprell

31.08.2005 18:50


Stå på Augvald.

 

 

 

 

jojo
Normal bruker
Innlegg: 128
Registert: 07.02.2005

Sv: Augvald Granbane`s sprell

01.09.2005 08:20


| Stå på Augvald.

Pass på trærne dine! Ellers kommer Augvald Zorro eller Veibane og tar dem.
Kan skjønna me ikkje kan ha folk som tar seg til rette slik denne hemmelige ildsjelen er.
Får eg tak i han, skal eg klippa håret hans etter mitt syn på hvordan en skikkelig frisyre skal se ut----

jojo

 

 

 

Kopervik
Normal bruker
Innlegg: 2
Registert: 20.07.2005

Sv: Augvald Granbane`s sprell

01.09.2005 12:44


Hadde det vært opp til meg, skulle vi hatt en lokal dugnad for å brenne/skjære ned gran. Vi holder på å gro ned her på Vestlandet. Ta deg en tur i marka og prøv å gå igjennom en skog med sika-gran. Umulig. Skjær dritten ned og slå gift i røttene.

 

 

 

 

jojo
Normal bruker
Innlegg: 128
Registert: 07.02.2005

Sv: Augvald Granbane`s sprell

01.09.2005 14:36


| Hadde det vært opp til meg, skulle vi hatt en lokal dugnad for å brenne/skjære ned gran. Vi holder på å gro ned her på Vestlandet. Ta deg en tur i marka og prøv å gå igjennom en skog med sika-gran. Umulig. Skjær dritten ned og slå gift i røttene.

Styrt hogst er eg for. Heila vestlandet gror til på grunn av manglande vilje til å bruke penger til vedlikehold. Men me kan ikke sleppa adle og einkvar laus for å ordna opp etter eget skjønn. Skrekkhistorier om når myggen forsvant, så forsvant fugler og trær og fisk i vatnet osvosv... så litt tankegods må brukast.

jojo

 

 

 

Anita
Normal bruker
Innlegg: 150
Registert: 27.05.2005

Sv: Augvald Granbane`s sprell

01.09.2005 17:03


Vi har grav på Avaldsnes. Før lå den nederst i utkanten, i et høl, virket det som. Nå er kirkegården blitt lys og åpen, og det faller ikke tonnevis med granbar ned på graven. Hvis det er viktig med le, så plant lave hekker, mannshøye, men ikke høyere, som i Danmark og på enkelte kirkegårder i Oslo. Dette vil ikke forstyrre det visuelle inntrykket.
Ellers er sitkagrana en ulykke for vestlandet, og bør bekjempes. Heiene gror igjen, landskapet forandres fort. Bjørka er også lei.
For meg er Granbanes gjerninger en bra ting. Han har fått igang en debatt vi sårt trenger.
Jeg har invitert ham til mitt område, men han har sagt det blir litt vanskelig å overkomme alt :-)

Stå på Granbane!

Anita

"Me putla og me greve.."

 

 

 

The eviyoung
Normal bruker
Innlegg: 1
Registert: 02.09.2005

Sv: Augvald Granbane`s sprell

02.09.2005 16:33


Stå på Augvald, jeg synes folk burde lese Augvald Granbane`s nettsiderfør de kommenterer og kaller denne handlingens mann for selvopptatt, egoist og tulling.

Her er nettstedet:

http://avaldsnes.tripod.com/

 

 

 

Marita
Normal bruker
Innlegg: 96
Registert: 07.04.2005

Sv: Augvald Granbane`s sprell

30.09.2005 14:01


Dessverre må en av og til ty til ulovligheter for å oppnå noe som i lengden tjener de fleste. Hvorfor skal det historiske Avaldsnes "bures" inne av sikagraner? Det var hverken utsyn eller innsyn før de ble fjernet. Jeg er klar over at de ble plantet for å beskytte mot vær og vind, men er vi ikke vestlendinger, da? "Pingler" kaller jeg folk som ikke kan ferdes der oppe uten sikagraner hengende rundt seg. Er selv ofte på kirkegården, uansett vær. Med tykk jakke, lue etc. Det går så fint så... Var selv tilhenger tidligere av disse sikagranene. Men nå har det jo tatt helt av. Karmøy gror snart over, så nok får være nok.. La oss få ned disse "beistene", få dyr på beitene og et flott naturlandskap.

PS! En negativ ting med felling av trær på Avaldsnes: Det er grusomt stygt å se all industrien rundt sundet. Synd ikke Augvald Granbane kan gjøre noe med det. Stå på Augvald, du har støtte for dine synspunkter hos meg.

 

 

 

 

Prinz Eugen
Normal bruker
Innlegg: 126
Registert: 09.10.2004

Sv: Augvald Granbane`s sprell

30.09.2005 21:35


Gran hører mer naturlig hjemme i "granskauen" , bokstavelig talt. Slike skoger finner vi blant annet mye av på Østlandet. Her på våre trakter er den i utgangspunktet plantet i begynnelsen av forrige århundre, men hører like lite hjemme for det.

Mye av granskauen i vårt distrikt skjemmer. Den dominerer for mye, og virker til dels skjemmende av ødelagte (brunsvidde og pistrete) trær. Det gjelder også i stor grad mer spredt forekomst av gran. En av årsakene til å plante gran, var blant annet for vindskjerming, men likevel.

Avaldsneskirken tar seg mye bedre ut fra riksvegen uten disse grantrærne. Den trer bedre fram, i all sin stolthet. Augvald Granbanes sprell støttes!

Imidlertid synes jeg det er fint at vikinggarden på Bukkøy omgis av skog. Garden skjermes dermed fra omverdenen, og fokus konsentreres om den unike opplevelsen det er å reise tilbake til vikingtiden. Og det er jo det som er meningen.

 

 

 

 

Marita
Normal bruker
Innlegg: 96
Registert: 07.04.2005

Sv: Augvald Granbane`s sprell

01.10.2005 08:59


Enig i sistnevnte! Bukkøy bør skjermes. Når det er sagt, er jo ikke dette det naturlige Bukkøy, heller. Skal bli interessant å se om Augvald Granbane med tiden "prøver seg" her, og. Jeg synes det er rart at Karmøy kommune har gitt etter for Augvald Granbane`s ønske om fjerning av trær på Avaldsnes. Det viser jo at vi gir etter for sivil ulydighet. Så her har du lykkes, Augvald. Til deg som postet det det første innlegget her og mislikte Augvald`s sprell: Det er jo ikke Augvald Granbane som har fjernet trærne på Avaldsnes, han har jo i grunnen bare sett fokus på et problem. Dette er det myndighetene som har avgjort. Hørte at Augvald nå har forgiftet nok et tre sør for kirken. Så det er nok ikke lenge til vi kan spasere der heller og nyte det "uppna landskap". Stå på, Augvald!

 

 

 

 

Prinz Eugen
Normal bruker
Innlegg: 126
Registert: 09.10.2004

Sv: Augvald Granbane`s sprell

01.10.2005 11:11


Det er nok ikke naturlig at Bukkøy er skogbevokst heller, men av de grunner jeg nevnte, bør skogen der bli værende, og at man heller tynner ut ødelagte trær. Jeg tror den unike stemningen på Vikinggarden blir ødelagt om øya var helt bar. De moderne omgivelsene med hus og industri, samt en mengde forbipasserende skip vil trekke oppmerksomheten bort fra garden. Jeg tror ikke Augvald Granbane ønsker dette heller.

Dette med hogst er heldigvis mer og mer i fokus, siden landskapet ukontrollert gror mer og mer til, som følge av mildere klima, mindre gårdsdrift og mindre husdyr som holder vegetasjonen mer i sjakk. Dessuten tiltrekker det seg mengder av storvilt, som hjort og rådyr. Mye vegetasjon hører ikke hjemme i vårt "öppna landskap", og landskapet blir mer og mer kvalt av vekst ute av kontroll. Jeg ser for meg et stort marked for avvirking og salg av ved, for det er mye å ta av.

Vårt overgrodde landskap går blant annet ut over utsikt og lys. Flere steder det før var fin utsikt, er dette ødelagt. Både for fastboende og turister er det trist å ikke kunne se ut til havet, i en region som ligger til nettopp havet.

Vi bor i et værhardt strøk, og vegetasjon gir ly for vind, men vinden er nå en del av livet her ute ved havet og fjordene. Personlig foretrekker jeg lys og utsikt fremfor mindre vind.

Tilbake til gran: Forblåste, pistrete og brune grantrær er ikke pent, og virker skjemmende. Dessuten er granskog vanskelig å forsere dersom man er ute og går tur. Den er tett, og er ikke direkte behagelig å komme i kontakt med for hud og klær.

 

 

 

 

Anita
Normal bruker
Innlegg: 150
Registert: 27.05.2005

Sv: Augvald Granbane`s sprell

01.10.2005 12:11


Grantrær på vestlandet ser jo heller ikke ut som grantrær andre steder. Østlandsgrana er mye penere og det er liv i skogbunnen. Sitkagrana vokser i utgangspunktet i et kaldt klima i USA, Canada, og beskytter seg selv ved å la greinene være tett inntil stammen. Her er på vestlandet vokser greinene unaturlig, og trærne blir stygge og ødelegger skogsbunnen. Granene på Bukkøy bør fjernes, men ikke i en omgang. La det være live, og plant andre trærtyper so har vokst på vestlandet fra gammalt av.

Anita

"Me putla og me greve.."

 

 

 

Thumbknife WS 1903
Normal bruker
Innlegg: 45
Registert: 25.06.2005

Sv: Augvald Granbane`s sprell

05.10.2005 18:59


|
| Vi bor i et værhardt strøk, og vegetasjon gir ly for vind, men vinden er nå en del av livet her ute ved havet og fjordene. Personlig foretrekker jeg lys og utsikt fremfor mindre vind.
|
|
Det er jo ikke til å komme vekk ifra at sesongen på terrassen øker betraktelig når man ikke har vind.Plant mer trær slik som oss .Har sittet ute på terrassen siden januar.

 

 

 

 

Anita
Normal bruker
Innlegg: 150
Registert: 27.05.2005

Sv: Augvald Granbane`s sprell

05.10.2005 20:22


"Det er jo ikke til å komme vekk ifra at sesongen på terrassen øker betraktelig når man ikke har vind.Plant mer trær slik som oss .Har sittet ute på terrassen siden januar."

Problemet er ikke trær - men hvilke trær. Og trær er ikke en privat ting. Trær tar bort utsikt - hører folk snakke om at for 10 - 15 år siden kunne de se havet, men ikke i dag. Denne importerte, perverse grantypen som ikke passer inn her, ødelegger miljøet, samme hvordan man enn snur og vender på det. Da jeg kom flyttende inn til vestlandet hørte jeg til min forskrekkelse folk snakke om graner på en måte jeg ikke forstod. Men etter en stund forstod jeg det jo, det var feil trær på feil plass. Der grana hører hjemme er det mange forskjellige grantyper. Til felles har alle at ingen oppfører seg som "vestlandsgrana", med store greiner som dreper alt liv på bakken pga alt nedfallet som får ligge å kvele alt liv. De fleste graner i Norge er lange og slanke, noe man ikke kan si om "vestlandsgrana". Har du noengang prøvd å felle et slik tre og kløyve stammen?? Plent umulig. Grana her er en kreftsvulst som bør fjernes.

Anita

"Me putla og me greve.."

 

 

 

Prinz Eugen
Normal bruker
Innlegg: 126
Registert: 09.10.2004

Sv: Augvald Granbane`s sprell

05.10.2005 22:09


Ja, dersom man vil sitte ute i sola (de dagene det er sol), kan man heller bygge en levegg. Den er ikke høyere enn man selv vil ha den, den tar ikke bort mye lys, og man har utsikten i behold, dersom den har vinduer. Den avgir ikke løv eller drysser nåler.

 

 

 

AugvaldG
Normal bruker
Innlegg: 1
Registert: 05.01.2006

Sv: Augvald Granbane`s sprell

05.01.2006 22:08


Bare et lite postludium til denne tråden som nå har vært inaktiv i tre måneder:

Jeg er Augvald Granbane, den omtalte sprellemannen. Burde kanskje meldt meg her for lenge siden, men slik denne tråden utviklet seg fant jeg ut at det kunne vente. De første innleggene kunne tyde på at jeg skulle få så ørene flagret for min umoralske, destruktive og feige framferd. Så snudde liksom stemningen og jeg registrerer stort sett forståelse og støtte - også fra flere trofaste brukere av dette forumet som ellers pleier å ha noe ulike meninger om bønder, Djupedal og annet. En fundamentalistisk granhater kan bli rørt til tårer av mindre, men som provokatør og "destruktiv vigilant" burde jeg nesten bli litt skuffa over at det ikke ble mer øreflagring.

Jeg vet at langt de fleste som har et forhold til Avaldsnes har skjønt at gran er grunnleggende inkompatibelt med dette stedet, og det jeg har lest her er nok en bekreftelse på det. Selvfølgelig finnes unntak og noen av disse har prøvd å gi inntrykk av at granene blir sårt savnet. Men jeg har faktisk også ører (knapt noen vet at de fungerer som hørerør for Augvald Granbane) og er trygg på den rådende oppfatningen som har blitt stadig mer unison etter at Erik H. Kongshavn sparket i gang grandebatten med en artikkel i Haugesunds Avis 5. januar 1991. Saken har altså et lite jubileum i dag.

Hva gjør man så når trærne fremdeles vokser friskt mer enn ti år seinere, og man bare vet at det er aldeles ravende galt at disse fremmedelementene får forsøple Avaldsneset? Jeg kunne skrevet leserinnlegg som hadde føyd seg pent inn i den lange rekken av andre innlegg om samme tema, kanskje engasjert meg i lokalpolitikken og satset på demokratiet, eller valgt å ikke gjøre som helst. Det siste hadde helt klart vært det enkleste og sikket like virkningsfullt som de to førstnevnte alternativene.

Jeg valgte i stedet anonym sivil ulydighet med synlig, provoserende og medievennlig resultat i form av døende graner; og fulgte opp med bedrevitende proklamasjoner på nettsiden min. Det hele forsvares med det noe frynsete prinsippet om at målet helliger middelet, baseres på den litt enkle og naive tesen om at all PR er god PR og har anonymitet som behagelig bivirkning.

Strategien min kan kalles feig - og jeg ser at det er en berettiget innvending. Det er og blir en følge av konseptet og som jeg lever ganske greit med selv om jeg ikke er særlig vant til å bli karakterisert på den måten.

Før internett og i mediemonopolenes tid hadde min provokasjonsstrategi neppe fungert. De hadde effektivt tiet meg i hjel eller i beste fall hengt meg ut som tulling uten at jeg kunne forsvart meg. Tulling eller ikke - nå er ytringene mine grundig indeksert av google, sesam.no og andre søkemotorer som ikke siler vekk det som måtte være politisk ukorrekt eller uforenlig med en subjektiv moralsk standard. Og jeg vet at meningene mine blir lest! Antall treff på nettstedet mitt overrasker meg stadig og gir grunn til litt dårlig samvittighet for statisk innhold, primitiv design, popups og reklame. Har opplagt et forbedringspotensial der.

Det har streifet meg at aksjonsformen jeg har satset på kan komme til å virke mot sin hensikt. Påståelighet og arroganse i kombinasjon med skadeverk og manglende respekt for lover og demokratiske prinsipp er i utgangspunktet ganske drøy kost for de fleste. Når jeg attpåtil skjuler identiteten min blir det fort helt uspiselig. Det jeg prøver å få til er en slags balansegang mellom mål og virkemidler. Uhemmet sprelling i tide og utide er neppe bra for denne balansen, og jeg har heller ikke tid og kondisjon til å dure i vei på den måten. Spredte og litt mer avmålte sprell (som ikke må forveksles med krampetrekninger) er tryggere og langt mer overkommelige selv om fremdriften kanskje kan bli litt laber.
Og hvis noen skulle være i tvil: Det blir flere sprell.

Takk for oppmerksomheten.

Augvald Granbane